Léto ve znamení salátů! Mám pro vás další tip, co si dát k obědu nebo večeři. Slanina salát úžasně provoní, tak věřím, že si ho vychutnají i ti, kteří zeleninu moc nemusí.Počet porcí: 1-2 osoby
Co budete potřebovat?
- 130 g baby špenátu (1 balení)
- polovinu menšího lilku
- 7 plátků slaniny
- 6 cherry rajčat
- 2 lžíce nasekané petrželové natě
- 1 lžičku agávového sirupu
- lžíci citronové šťávy
- olivový olej
- sůl, pepř
Jak na to?
Na rozpálenou pánev dejte lžíci olivového oleje a tenké plátky lilku. Opečte z obou stran. Mezitím v salátové míse smíchejte nasekanou nať, sirup, citronovou šťávu, sůl, pepř a dvě lžíce olivového oleje, přidejte baby špenát a promíchejte. Část slaniny nakrájejte na kousky, část nechte na plátky a opečte. Slaninu vmíchejte do salátu. Na stejné pánvi opečte půlky rajčat. Pak je naskládejte na zeleninu, stejně jako lilek, případně dochuťte pepřem.
Dobrou chuť!