Hovězí maso se dá připravit různě. Osobně mám nejraději dušení na víně, s kořením a bylinkami. Navíc u plotny dlouho stát nemusíte. Stačí jen občas promíchat.Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 500 g hovězího zadního
- 1 červenou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 2 bobkové listy
- 7 kuliček nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- 6 snítek tymiánu
- 1 snítku rozmarýnu
- 1 konzervu loupaných rajčat
- 2 lžíce protlaku
- 1 zarovnanou lžíci třtinového cukru
- 250 ml suchého červeného vína
- cca 300 ml hovězího vývaru
- 1 lžíci hladké mouky
- sůl, slunečnicový olej
Jak na to?
Do hrnce dejte zhruba tři lžíce oleje, přidejte najemno nasekanou červenou cibuli a česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a orestujte. Pak všechno vyklopte na talíř. Do stejného hrnce přidejte opět olej a na kostky nakrájené maso, zaprašte ho moukou a orestujte ze všech stran. Vraťte zpět zeleninu, vše osolte a zalijte vínem. Krátce, asi 2 minuty, povařte. Přidejte ostatní ingredience a duste pod pokličkou do změknutí. Trvá to asi 1,5-2 hodiny. Občas promíchejte. Případně ještě podlévejte vývarem. K masu podávejte špecle, pečivo, těstoviny…
Dobrou chuť!