Polenta je kukuřičná kaše, která se většinou připravuje jako příloha k masu. Ve sladké verzi je ale taky skvělá. Navíc se mi na ní líbí, že je rychle hotová. Někdo zase ocení, že je přirozeně bezlepková. Dopřejte si ji třeba k snídani místo ovesné kaše.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 400 ml mléka
- cca 4 lžíce polenty
- 3 lžíce javorového sirupu
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- rozinky, ořechy
- špetku soli
Jak na to?
V rendlíku zahřejte mléko. Do horkého vsypte polentu, přidejte sůl, kokos, za stálého míchání vařte do zhoustnutí, přimíchejte javorový sirup a rozinky. Rozdělte do mističek nebo hrnečků, dozdobte kokosem, javorovým sirupem a ořechy.
Ať vám chutná!