Není nad domácí chleba! Krásně vám rozvoní byt a chutná určitě líp než kupovaný díky práci, kterou mu věnujete. A opět připomínám, že upéct chleba není vůbec složitá věc.
Co budete potřebovat?
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g hladké mouky
- 100 g žitné mouky
- 1-2 lžičky soli
- lžičku cukru
- lžíci slunečnicového oleje
- lžičku drceného kmínu
- 7 g sušeného droždí
- 250 ml vody
- 100 ml mléka
- hrst vlašských ořechů
Jak na to?
Ve vodě rozmíchejte droždí, mléko, cukr, vlijte do mísy, přidejte prosátou mouku a další suroviny. Pořádně promíchejte. Na závěr přidejte nasekané vlašské ořechy. Těsto nechte zakryté na teplém místě kynout 30 minut, pak promíchejte a opět nechte kynout 20 minut. Vytvořte bochánek, vlhýma rukama uhlaďte, dejte na plech. Troubu rozehřejte na 220 stupňů, po pár minutách rozehřívání dejte bochánek do trouby. Po dosažení správné teploty pečte 25-30 minut.