Banány se dají použít do spousty receptů. Chutnají skvěle ve sladkém chlebíčku se skořicí i zalité karamelovou omáčkou. Zkuste to!Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 větší banány
- 100 g smetany
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetku mleté vanilky
- 2 lžíce másla
- citronovou nebo pomerančovou šťávu
Jak na to?
Banán oloupejte a nakrájejte na šikmé plátky (ne moc tenké). Lehce zasypejte cukrem a opečte na trošce másla z obou stran. Pak dejte do misky do rozehřáté trouby, aby banán zůstal teplý. Na stejnou pánev dejte zbytek másla, cukr i smetanu, na mírném ohni, za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Banány zalijte omáčkou z karamelu, zakápněte citronovou nebo pomerančovou šťávou. Můžete přidat i zmrzlinu.