Gulášovka chutná nejvíc připravená venku v kotlíku a na ohni. Ale připravit si ji můžete i doma. Stačí k tomu mít ty správné suroviny.Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 200 g hovězího masa
- 1 l hovězího vývaru
- 2 lžíce sádla
- 2 brambory
- 1 voňavou klobásu
- 1 velkou cibuli
- 1 lžičku drceného kmínu
- 2 bobkové listy
- chilli dle chuti
- 3 větší stroužky česneku
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžičku mleté uzené papriky
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 1 lžíci hladké mouky
- sůl, pepř
Jak na to?
Na sádle opečte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou klobásu i kousky masa. Vmíchejte protlak, kmín, chilli, papriku, kostičky brambor, vhoďte bobkové listy. Zalijte vývarem, osolte, vařte pod pokličkou doměkka. Podle hustoty přidejte na zahuštění lžíci mouky nebo nastrouhanou brambory, vmíchejte i nadrcené stroužky česneku. Provařte dalších 10 minut. Na závěr vsypete majoránku, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem.
Dobrou chuť!