Kukuřičnou polévku si můžete uvařit s různými ingrediencemi. Výborně se hodí třeba sýr. Ale perfektně chutná i s chilli, česnekem a krevetami.Počet porcí:2-3 osoby
Co budete potřebovat?
- 300 g mražené kukuřice
- 1 velkou šalotku
- lžíci másla
- 1-2 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce olivového oleje
- špetku chilli
- 600-700 ml zeleninového vývaru
- 2 sardelky
- 100 g předvařených loupaných krevet
- 1-2 stroužky česneku
- hrst nasekané petrželové natě
- sůl, pepř
Jak na to?
Na dvou lžících oleje a másle nechte změknout jemně nakrájenou šalotku. Vsypte kukuřici, sardelky, chilli, osolte a mírně opečte. Zalijte vývarem, povařte pár minut. Pak vše rozmixujte. Na pánvi na lžíci oleje osmahněte krevety s drceným česnekem. Polévku dochuťte solí, pepřem, přidejte krevety s česnekem a posypejte nasekanou petrželí.