V létě si asi nejvíc pochutnám na nakládaném hermelínu. Dát si ho večer, venku, na zahrádce, k tomu vychlazené pivo… To je fantazie! A připravit si ho můžete velmi snadno i doma.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 hermelíny
- 4 stroužky česneku
- 2 zarovnané lžičky uzené mleté papriky
- 1 červenou nebo žlutou cibuli
- chilli
- rozmarýn, tymián
- kuličky barevného pepře
- slunečnicový olej
- (použít můžete i jiné suroviny: bobkový list, beraní rohy, jalovec, feferonky…)
Jak na to?
Hermelín rozkrojte, jednu polovinu potřete jedním stroužkem rozmačkaného česneku, druhou uzenou paprikou. To stejné udělejte i u druhého kousku. Sýr dejte do sklenice, přidejte nakrájený česnek, bylinky, cibuli, pepř, chilli. Vše zalijte slunečnicovým olejem. Uzavřete a dejte do chladu, nejlépe do komory. Nechte nakládat alespoň 5 dnů.