Zkuste si připravit polévku z brambor trochu jinak než klasickou bramboračku. Tato je hodně sytá, voní po tymiánu a je krémová díky smetaně a parmezánu. Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 lžíce másla
- 1 větší cibuli
- 2 stroužky česneku
- 8 středních brambor
- 1 l vody nebo kuřecího vývaru
- 6 snítek tymiánu
- hrst nastrouhaného parmezánu
- 60 ml smetany
- sůl, pepř, olivový olej
Jak na to?
V hrnci rozpusťte máslo, na něm nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájené brambory a malinko je opečte. Přidejte nasekaný česnek, osolte, zalijte vodou či vývarem. Vhoďte pár snítek tymiánu, dvě snítky nechte na dozdobení. Vařte do změknutí brambor. Pak vše rozmixujte, přidejte nastrouhaný parmezán, smetanu, dosolte, opepřete. Na talíři dozdobte slunečnicovými semínky a olivovým olejem.