Červená čočka patří mezi mé oblíbené ingredience. Ráda ji používám na zahuštění polévek nebo guláše, protože se rychle rozvaří a chuťově jídlo nijak nenaruší. Připravit si z ní můžete i salát. Tady je jeden rychlý tip.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 4 hrsti červené čočky
- 1 jarní cibulku
- hrst nasekané petrželové natě
- hrst arašídů, můžou být i solené
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíci lněných semínek
- sůl, pepř
Jak na to?
Čočku uvařte v jemně osolené vodě. Zálivku připravte ze sójové omáčky, citronové šťávy, sezamového oleje, soli, pepře. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. V misce smíchejte slitou okapanou čočku, cibulku, semínka, arašídy, petrželovou nať. Pokud chcete salát víc exotický, citron nahraďte limetkou a petržel koriandrem. Vlijte zálivku, promíchejte a nechte odpočinout v lednici, aby se chutě spojily. Salát chutná skvěle samostatně i jako příloha k masu.