Tahle pomazánka je opravdu skvělá! Pečené papriky můžete jíst samostatně, přidat si je do bulguru nebo kuskusu. Ale já doporučuju připravit z nich pomazánku.
Co budete potřebovat?
- papriky v různých barvách (já jsem měla menší papriky v barvách bílá, červená a žlutá)
- několik snítek tymiánu
- hrst slunečnicových semínek
- olivový olej
- sůl, pepř
Jak na to?
Papriky nakrájejte na tenké proužky, promíchejte se snítkami tymiánu a prokápněte olivovým olejem. Pečte při 170 stupních asi 20 minut, aby papriky trochu zhnědly. Během pečení promíchejte. Pak je horké, i s tymiánem, rozmixujte s olivovým olejem, 5-10 lžic (podle hustoty). Papriky by měly být opravdu upečené a ne vodnaté. Rozmixujte taky se semínky, solí a pepřem. Podávejte s kousky chleba nebo krekry a bílým vínem. Zbytek uzavřete do lahvičky a uskladněte v lednici.