Pokud máte doma síťovku cibulí, tak si z nich uvařte polévku. A jestli do ní přidáte dobré víno a voňavý rozmarýn, věřím, že si na ní pochutnáte. A nezapomeňte polévku na talíři doladit sýrem.Počet porcí: cca 3 osoby
Co budete potřebovat?
- 8 bílých nebo žlutých cibulí
- 2 lžíce másla
- 200 ml bílého vína
- 100 ml smetany (nemusí být)
- 1 lžíci třtinového cukru
- 2 bobkové listy
- 3 snítky rozmarýnu
- špetku chilli
- 1-1,5 l kuřecího vývaru
- sůl, pepř
- několik plátků sýra s plísní (brie)
Jak na to?
Cibule nakrájejte na kolečka, opečte je na rozpuštěném másle, dokud malinko nezhnědnou, přisypejte cukr, zalijte vínem, nechte odpařit alkohol, přidejte bobkové listy, rozmarýn, chilli, zalijte vývarem. Vařte asi 20 minut. Podle chuti přidejte smetanu, dosolte a opepřete. Na talíř dejte plátek nebo plátky sýra, zalijte horkou polévkou a podávejte s pečivem, třeba focacciou (recept najdete v rubrice Předkrmy a rychlovky).