Tato polévka se dá podávat jak teplá, tak i studená. Ve Španělsku jsem ji ochutnala vychlazenou a v malých skleničkách, podávala se jako tapas. Zkuste to taky!Počet porcí: 4 osoby (i více)
Co budete potřebovat?
- 1 cibuli
- 2 lžíce másla
- 400 g mraženého hrášku
- 100 ml bílého vína
- 800-1000 ml zeleninového vývaru
- 20 g parmezánu
- 2 plátky toastového chleba nebo veky
- 100 g uzeného lososa
- sůl, pepř
- salát na dozdobení, citron na dochucení
Jak na to?
Na másle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přidejte hrášek, zalijte vínem, nechte vyvařit. Pak zalijte vývarem a chvilku povařte, osolte. Směs rozmixujte, dochuťte strouhaným parmezánem, dle hustoty přidejte toast nebo veku, opět rozmixujte. Polévku podávejte horkou dochucenou pepřem a studeným lososem. Nebo vychlaďte, nalijte do skleniček a dozdobte salátem a lososem. Rybu zakápněte citronem.
Dobrou chuť!