Pinchos jsou malé jednohubky napíchnuté na párátku. Ve Španělsku jsem si pochutnávala hlavně na těch s kozím sýrem. Zkuste je připravit návštěvě, věřím, že jejich chuťové pohárky určitě potěšíte.
Co budete potřebovat?
- polovinu bílé bagety
- 100 g čerstvého kozího sýra (váleček)
- pár jahod
- dvě lžíce nasekaných ořechů (vlašských a lískových)
- hrst lístků salátu
- ořechové máslo (sekce Něco navíc)
- petrželovou nať
- olivový olej, sůl
Jak na to?
Bagetu nakrájejte na kolečka. Na každé dejte plátek ořechového másla. Dejte do trouby na 170 stupňů na 10 minut. Nasekané ořechy smíchejte se lžící olivového oleje. Na plátek bagety položte lístky salátu, plátek sýra a plátek jahody. Přidejte ořechovou směs a kousek petrželové natě. Jemně osolte, případně zakápněte ještě olivovým olejem. A do jednohubky zapíchněte párátko.
Dobrou chuť!