Občas je fajn změnit jídelníček a vynechat z něj všechny živočišné produkty. Faktem je, že i na jídle pro vegany si může „masožravec“ pochutnat. Základem je použití kvalitních ingrediencí a voňavého koření.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 balení přírodního tofu, 150-200 g
- 1 plechovku kokosového mléka
- 4 lžíce vařené cizrny
- 4 žampiony
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce na kostičky nakrájeného ananasu
- 1 jarní cibulku
- kousek cukety
- kousek zázvoru
- chilli papričku nebo špetku chilli vloček
- zarovnanou lžičku od každého koření –římský kmín, mletý koriandr, kurkuma, garam masala (směs mletého koření-skořice, kardamom,koriandr, kmín, pepř, hřebíček, bobkový list, muškátový květ)
- pažitku, lístky máty, koriandru
- sůl, kokosový nebo olivový olej
- šťávu z limetky
Jak na to?
Tofu si nakrájejte na plátky a posypejte veškerým kořením, osolte. Na oleji na mírném ohni opečte česnek, jen chvilku, přidejte očištěné a nakrájené žampiony, cuketu, nastrouhaný zázvor, osolte, nechte žampiony změknout. Vložte kousky tofu a opatrně promíchejte, přidejte nakrájenou jarní cibulku, chilli, zalijte kokosovým mlékem. Duste asi 5 minut, pak přimíchejte ananas a cizrnu, občas zamíchejte a nechte na sporáku dalších 5 minut. Vypněte, dosolte dle potřeby, posypejte pažitkou, lístky máty, koriandru, zakápněte šťávou z limetky.
Tip! Tofu podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Dobrou chuť!