K mořským plodům jsem se musela tzv. projíst, ale po čase jsem si je zamilovala. Mezi úplně první, které jsem ochutnala, patřily právě krevety. Líbí se mi na nich, že je můžete připravovat na řadu způsobů. Tenhle vám zabere jen pár minut. Ke krevetám pak stačí nakrájet exotické ovoce, přidat čerstvou bagetku s domácí majonézou nebo dipem a dílo je hotovo.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 hrsti krevet (předvařených, loupaných)
- 2 snítky šalvěje
- 60 g másla
- půlku malé chilli papričky
- sůl, pepř, pár kapek citronové šťávy
- ovoce (karambola, mochyně neboli physalis -můžete přidat ananas, pomeranč)
Jak na to?
Na pánvičce rozpusťte máslo, šalvějové listy posekejte, papričku nakrájejte na malé kousky a dejte na máslo. Chvilku počkejte, šalvěj by se měla rozvonět a paprička pustit pálivost. Pak přidejte krevety, které opečte. Stačí jim dvě minutky z každé strany, osolte a opepřete. Na talíř naskládejte ovoce a krevety. Zalijte šalvějovým máslem a pokapejte citronovou šťávou.
Dobrou chuť!