Jaro přináší spoustu zeleniny. Připravte si z ní polévku, která bude hrát barvami. Výborně se hodí kedlubna, hrášek a ředkvičky. Počet porcí: 3-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 jarní cibulku
- 3 mladé brambory
- 1 mrkev
- 1 kedlubnu
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 malou cuketu nebo jen polovinu
- hrst ředkviček
- hrst mladého hrášku
- hrst petrželové natě
- 3 velké lžíce másla
- sůl, pepř
Jak na to?
Na másle osmahněte najemno nakrájeno cibuli a na malé kostičky nakrájenou mrkev, brambory, kedlubnu, celer. Osolte a zalijte 1,2 l horké vody. Povařte do změknutí zeleniny. Pak přidejte na malé kousky nakrájenou cuketu, ředkvičky a hrášek. Vařte ještě asi 5 minut. Na závěr přidejte nasekanou petržel, pepř, dosolte.