Poprvé jsem se s tímto receptem setkala při vaření s šéfkuchařem Markem Fichtnerem. Tuhle libanonskou klasiku tvoří z největší části petrželová nať, nesmí chybět i další zelenina, která je nakrájená na malé kousky. Určitě vyzkoušejte!Počet porcí: 2-3 osoby
Co budete potřebovat?
- velký svazek hladkolisté petržele – cca pět hrstí nasekané natě
- 2 menší rajčata
- 3 lžíce uvařeného bulguru
- půlku salátové okurky
- 1 jarní cibulku
- 1 malou šalotku
- 3 snítky máty
- hrst zrníček z granátového jablka
- sůl, pepř, olivový olej
- 1-2 lžíce citronové šťávy
Jak na to?
Ze stonků petrželové natě i máty oberte lístky. Nakrájejte na tenké proužky. Rajčata nařízněte vespod do kříže, dejte spařit na chvilku do horké vody, oloupejte slupku, odstraňte semínka a srdíčka, masitou část rajčat nakrájejte na malé kostičky. Okurku oloupejte a opět odstraňte semínka a stejně jako cibulku i šalotku nakrájejte na kousky. Vše dejte do mísy, přidejte bulgur, sůl, pepř, citronovou šťávu, pár lžic olivového oleje a granátové jablko. Promíchejte a dejte do lednice vychladit. Podávejte nejlépe s libanonským chlebem.