Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Houbové cappuccino

Houby miluju! A je jedno, jaké je roční období. Pokud máte kvalitní sušené hřiby, tak jsou všechna jídla úžasná. A polévky obzvlášť.

Počet porcí: 4-5 osob

Co budete potřebovat?

  • 1 velkou cibuli
  • 4 středně velké brambory
  • 20 g sušených hřibů
  • 10 snítek tymiánu
  • 250 ml smetany
  • 1,5 l vody
  • hrst strouhaného parmezánu
  • máslo, olivový olej, sůl, pepř
  • 1-2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Sušené hřiby opláchněte a pak je namočte na 20 minut do teplé vody. Do hrnce dejte dvě lžíce másla a oleje, přidejte nakrájenou cibuli, 8 snítek tymiánu, z některých oberte jen lístky, nechte zezlátnout. Brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte do hrnce, promíchejte, osolte, přidejte houby i s vodou, chvilku restujte, zalijte vodou a vařte cca 20 minut. Některé houby vytáhněte na dozdobení a zbytek rozmixujte. Přimíchejte pár lžic smetany, citronovou šťávu, parmezán, pepř, dosolte. Chvilku povařte. Ze zbytku smetany ušlehejte šlehačku. Horkou polévku nalijte do hrnků na cappuccino, přidejte houby, šlehačku a posypejte lístky tymiánu.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 23.4.2017 autor: Iveta
Rubrika: Polévky, Recepty Štítky: brambory, houby, parmezán, smetana, tymián

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com