Tak jednoduché a tak chutné! Ano, je snazší si koupit solené a ochucené máslo. Ale pokud si ho připravíte sami, víte, co do něj dáváte a můžete si máslo vyrobit „na míru“.
Co budete potřebovat?
- 150 g másla
- 4 lžíce ořechů-mix mletých a sekaných (použila jsem vlašské a lískové)
- sůl
- lžíci jemně nasekané petrželové natě
Jak na to?
Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Smíchejte s mletými ořechy, můžete přidat i jiné ořechy nebo semínka. Osolte a do směsi zapracujte i nasekanou nať. Stačí lžíce, aby aroma zbytečně nepohltilo chuť ořechů. Hmotu pevně zabalte, jako bonbon, do potravinové fólie a dejte ztuhnout do lednice. Máslo je fantastické s čerstvým chlebem a bílým vínem.
Dobrou chuť!