Kedlubny miluju syrové, ale ráda je přidávám i do jarní polévky. Zkuste si do ní přimíchat i opražená semínka. Dostanete úžasnou chuť, ke které se určitě budete vracet.
Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 500 g kedlubny
- 1 větší cibuli
- 2 brambory
- 4 lžíce jemných ovesných vloček
- 2 lžíce smetany
- snítku libečku
- petrželovou nať
- 3 lžíce citronové šťávy
- máslo, olivový olej
- velkou hrst semínek –dýňová a slunečnicová
Jak na to?
Na dvou lžících másla a olivovém oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou kedlubnu, nahrubo nastrouhané brambory, zasypejte ovesnými vločkami, osolte, promíchejte a krátce orestujte. Postupně vlijte horkou vodu 1-1,5 l. Záleží, jak chcete mít polévku hustou. Vhoďte snítku libečku a vařte do mírného změknutí kedlubny. Mezitím si na olivovém oleji orestujte semínka, zlehka, ať je nespálíte. Hotovou polévku dochuťte citronovou šťávou, smetanou, nasekanou natí a semínky.