Minimum ingrediencí a maximum chuti. Zkuste někdy vyměnit bramborové chipsy za ty z hlívy. A když si k nim připravíte i jogurtový dip, máte lahodný předkrm.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 300 g hlívy ústřičné
- několik snítek tymiánu (můžete použít i rozmarýn)
- sůl
- špetku chilli
- olivový olej
Jogurtový dip:
- 4 lžíce jogurtu
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce mletých ořechů (smíchala jsem lískové a vlašské)
- petrželovou nať
- olivový olej, sůl, pepř
Jak na to?
Hlívu očistěte, osušte, větší kusy natrhejte podélně, osolte, přidejte chilli, olivový olej, promíchejte. Plech vyložte pečícím papírem, na něj rozložte hlívu, natrhejte tymián a posypejte. Na plech dejte taky neoloupané stroužky česneku. Pečte na 200 stupňů, občas promíchejte, za cca 30 minut máte hotovo. Do misky dejte jogurt, mleté ořechy, nasekanou petrželovou nať (lžíci), osolte, opepřete. Po upečení stroužky česneku oloupejte, rozmačkejte vidličkou a přidejte k jogurtu. Zakápněte olivovým olejem. Podávejte s bílým vínem.