Zůstala vám vařená vajíčka z Velikonoc a nechcete jíst pomazánku? Dejte je do salátu a po svátcích plných dobrot si dopřejte něco zdravějšího.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 4 brambory vařené ve slupce
- 1 jarní cibulku
- 2 vařená vejce
- 2 hrsti rukoly
- svazek ředkviček
- hrst čerstvého hrášku
- hrst naklíčené čočky nebo fazolí (nemusí být)
Zálivka:
- 3 lžíce tučného jogurtu
- 1 lžíci majonézy
- 1 lžičku hořčice
- sůl, pepř
- citronovou šťávu
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej
Jak na to?
Brambory, ředkvičky a jarní cibulku nakrájejte na kolečka, přidejte nakrájená vejce, rukolové listy a hrášek. Všechny suroviny na zálivku smíchejte a vlijte na zeleninu, promíchejte a na závěr zakápněte olivovým olejem.
Dobrou chuť!