Stačí kořenová zelenina, bílé víno, parmezán a máte skvělou polévku. A když ji doplníte cukrovým hráškem, tak dostanete jaro na talíři. Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru (zhruba ve stejné velikosti jako mrkev)
- stejnou velikost i batátu
- 1 velkou cibuli
- 1-2 stroužky česneku
- kuřecí vývar 1,3 l
- 100 ml bílého vína
- 30 g nastrouhaného parmezánu
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
- cukrový hrášek
- chlebové krutony
Jak na to?
Na másle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, pak přidejte kousky česneku, na kostičky nakrájenou zeleninu, osmahněte. Zalijte vínem a vývarem a vařte do změknutí zeleniny. Vše rozmixujte, dochuťte parmezánem, solí, pepřem. Do talíře přidejte cukrový hrášek a chlebové krutony, můžete přidat i zakysanou smetanu.