Pokud si chcete o Velikonocích dopřát nádivku, ale ta z bílého pečiva vás neláká, zkuste změnu. Bílé pečivo vyměňte za celozrnné, slaninu za šmakouna, přidejte víc zeleniny a skvělá nádivka je na stole.
Co budete potřebovat?
- 6 celozrnných rohlíků
- 200 ml mléka
- 4 vejce
- 1 balení šmakouna, 200 g
- 100 g šunky
- 150 g bílého jogurtu
- 2 mrkve
- velký svazek medvědího česneku
- petrželovou nať-nemusí být
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky prášku do pečiva
- máslo, sůl, pepř, muškátový oříšek
Jak na to?
Rohlíky nakrájejte na kostičky, nechte vyschnout do druhého dne nebo je dejte na chvilku do trouby. Žloutky smíchejte s jogurtem, solí, pepřem, rozmačkaným česnekem a špetkou muškátového oříšku. Na másle opečte dozlatova najemno nakrájenou cibuli a šunku. Rohlíky dejte do mísy, zalijte mlékem, vlijte žloutkovou směs a směs z pánve. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a šmakouna a nasekaný medvědí česnek a petrželovou nať. Na závěr vmíchejte směs z bílků, zasypejte kypřícím práškem a promíchejte. Dejte na plech (25 x 35 cm) vyložený pečícím papírem, pečte při 180 stupních asi 30-40 minut.
Dobrou chuť!