Říká se, že jíme málo luštěnin. Proto jsem připravila salát, který kombinuje dva druhy: červené fazole a cizrnu. A když si k tomu přidáte tuňáka a olivy, tak máte jídlo plné zdravých tuků.Počet porcí: 2-3 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 hrsti cizrny
- 2 hrsti červených fazolí
- hrst petržele
- hrst černých oliv
- 1 balení kvalitního tuňáka (cca 170 g)
- 1/2 červené cibule
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- citronovou šťávu, kůru, sůl, pepř, olivový olej
Jak na to?
Do mísy dejte luštěniny, nakrájené olivy, nasekanou petrželovou nať, červenou cibuli, česnek. Přidejte tuňáka, rozdělte ho na menší kousky. Zakápněte olejem, šťávou, dle chuti přidejte citronovou kůru, sůl, pepř. Podávejte s opečenou bagetou.