Polévkám se nevyhýbám ani když je venku teplo. Ale někdy se hodí netrávit čas u plotny, ale připravit něco velmi rychlého, bez vaření a osvěžujího. Okurková polévka to rozhodně splňuje. Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 380 g bílého jogurtu
- 2 salátové okurky
- 1/2 červené papriky
- 2 stroužky česneku
- svazek bazalky
- 2-3 lžíce citronové šťávy
- trochu citronové kůry (1/2 lžičky)
- olivový olej, sůl, pepř
- špetku chilli – nemusí být
- (čerstvé lístky máty)
Jak na to?
Na dvou lžících olivového oleje osmahněte rozmačkaný česnek a na malé kousky nakrájenou papriku. Okurky oloupejte, odstraňte semínka, nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte do mísy, přidejte jogurt, nasekanou bazalku, citronovou šťávu a kůru, dle libosti chilli, osolte, promíchejte s paprikou a česnekem, opepřete. Můžete přidat lístky máty. Nechte vychladit v lednici. Podávejte třeba s domácí focacciou.
Dobrou chuť!