Tento recept jsem odkoukala od šéfkuchaře Radka Šubrta. Ančovičky (sardelky) dodají jídlu perfektní chuť. Jen si dejte pozor na sůl. Některé jsou slané dost a není nutné jídlo přisolovat.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- oblíbené těstoviny (pro dva, cca 4 hrsti)
- 1 šalotku
- 8 malých ančoviček
- velkou hrst malých rajčat (případně téměř celou plechovku konzervovaných malých rajčátek)
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíci třtinového cukru
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce malých kapar
- hrst strouhaného parmezánu
- hrst petrželové naťe
- olivový olej, citronovou šťávu
- sůl? (dle chuti)
Jak na to?
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Na pánvičce rozpalte olej a přidejte na kousky nakrájenou šalotku, osmahněte. Vmíchejte nakrájená rajčátka, protlak, cukr, bílé víno, ančovičky, kapary, nechte zhoustnout. Přidejte těstoviny, promíchejte s parmezánem a petrželí. Podle své chuti dosolte. Na talíři zakápněte olejem a citronovou šťávou.
Dobrou chuť!