Kysané zelí má v sobě hodně vitamínů a má se jíst jen tak, bez tepelné úpravy. Ale horká zelňačka chutná báječně. Tento recept patří mezi mé oblíbené. Počet porcí: 4-6 osob
Co budete potřebovat?
- 500 g kysaného zelí
- 2 brambory a stejné množství batátů
- 1 velkou lžíci sádla
- 1 cibuli
- 2 lžíce jemných ovesných vloček
- 2 bobkové listy
- 7 kuliček nového koření
- 200 ml smetany
- 2 lžíce cukru
- cca 2 l vývaru -zeleninový nebo slepičí
- sůl, pepř, řeřicha
Jak na to?
Na sádle zpěňte pokrájenou cibuli, zasypejte vočkami, promíchejte a zalijte trochou vývaru, přidejte koření, kostičky brambor, kysané zelí, cukr, osolte. Zalijte vývarem a vařte do změknutí brambor i zelí. Na závěr přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem, případně ještě cukrem. Na talíři můžete dozdobit řeřichou nebo pažitkou.
Dobrou chuť!