Pokud máte rádi houby jako já, tak si můžete připravit jednoduchou náhradu pizzy. Slaný koláč není z kynutého, ale listového těsta. Doba přípravy se tím značně zkrátí.Počet porcí: 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 200 g žampionů
- 1 listové těsto (rozválené o hmotnosti cca 275 g)
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 2 rajčata
- 3 šalotky
- 2 stroužky česneku
- ½ plechovky konzervovaných rajčat
- 2 lžičky třtinového cukru
- 3 lžíce bílého vína
- velkou hrst nakrájených oliv
- velkou hrst sušených hub
- velkou hrst nastrouhaného parmezánu
- pár snítek tymiánu
- bazalkové listy
- olej, sůl, pepř
Jak na to?
V pánvi rozehřejte olej, na něm osmahněte nakrájenou šalotku, česnek, přidejte nakrájené žampiony. Sušené houby namočte na 15 minut do horké vody, slijte a vložte do pánve. Přidejte víno, konzervovaná rajčata, pyré, cukr, tymián, osolte a opepřete. Poduste do zhoustnutí. Rozválené listové těsto rozložte na plech, rovnoměrně rozetřete houbovou směs, přidejte nakrájená kolečka čerstvých rajčat, posypejte olivami a parmezánem. Pečte na 190 stupňů 20-25 minut dozlatova. Dozdobte lístky bazalky.