Bulgur (předvařenou celozrnnou nalámanou pšenici) jsem si zamilovala pro jeho jednoduchou přípravu a skvělou chuť. Dá se použít stejně jako rýže. Tohle je recept připravený na způsob italského risotta.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek bulguru (hrnek o objemu 250 ml)
- vodu nebo vývar
- 1 šalotku
- 2 stroužky česneku
- velkou hrst sušených hub
- několik snítek tymiánu
- 100 ml bílého vína
- 100 ml smetany
- hrst nastrouhaného parmezánu
- olivový olej, sůl, pepř
Jak na to?
Do misky dejte opláchnuté sušené houby, zalijte horkou vodou a nechte je namočené 15 minut. Na olivovém oleji osmahněte najemno nakrájenou šalotku a česnek, přidejte bulgur, houby, tymián, promíchejte a zalijte vínem. Povařte a podlijte vodou, osolte. Na hrnek bulguru dva hrnky vody a za občasného míchání vařte do změknutí. Vlijte smetanu, promíchejte, přidejte parmezán. Nechte vstřebat tekutinu. Dosolte, opepřete. Podávejte s vychlazeným bílým vínem.
Dobrou chuť!