Tento recept jsem se naučila od šéfkuchaře Marka Fichtnera. Připravovala jsem ho už několikrát a zabodovala jsem s ním i u strávníků. Chutná totiž báječně…
Počet porcí: 4 osoby i víc
Co budete potřebovat?
- 4 kukuřičné tortilly (jsou chutnější než pšeničné)
- 200 g cheddaru
- asi 200 g předvařených krevet
- 4 střední rajčata
- velkou hrst nasekaného koriandru
- 2 jarní cibulky
- limetkovou šťávu
- olivový olej, sůl, pepř
Jak na to?
Krevety nařízněte po celé délce na vrchní straně a odstraňte střívko. Nerozřízněte úplně, ať zůstane kreveta celá a vytvoří tzv. motýla. Krevety zakápněte limetkovou šťávou, olivovým olejem, osolte a opepřete. Nechte chvilku odpočívat. Mezitím nastrouhejte sýr, nakrájejte na kolečka jarní cibulku a rajčata. Na talíř položte tortillovou placku, polovinu zasypejte částí sýra, na to rozložte krevety a zeleninu, posypejte koriandrem. Opět dejte sýr a přiklopte prázdnou polovinou. Trochu zmáčkněte. Opečte z obou stran na olivovém oleji dozlatova, sýr se vám krásně roztaví a krevetovou směs spojí. Každou placku pak rozřízněte na tři stejné trojúhelníčky. Podávejte třeba s avokádovým dipem (viz. recept v Předkrmy a rychlovky).
Dobrou chuť!