Sýrová omáčka je skvělá na těstoviny, ale podle mě je ještě lepší k dobrému pečivu, kouskům ovoce a zeleniny. Pro posezení s přáteli u vína ideální.Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 150 g ementálu
- 150 g gruyere nebo comté
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíci pálenky, nejlépe třešňové
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- špetku nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 lžičku bramborového škrobu
- bagetu nebo chléb
- kousky ovoce a zeleniny
Jak na to?
Sýry nastrouhejte najemno, promíchejte se škrobem. Do hrnce nalijte víno, šťávu z citronu, prohřejte a postupně přidávejte sýr. Stále míchejte, směs by se neměla vařit. Vlijte pálenku a přidejte muškátový oříšek. Nádobu na fondue vytřete rozmačkaným česnekem. Vlijte sýrovou omáčku a podávejte s kousky pečiva, ovocem a zeleninou.
Tip! K podávání je skvělé hroznové víno, rajčátka, karotka, řapíkatý celer, jablko, hruška.
Dobrou chuť!