Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Celozrnný banánový moučník

Taky někde koupíte banány a nestihnete je sníst? A přezrálé hnědé banány vám nechutnají? V tomto případě je nevyhazujte, ale upečte z nich vláčný moučník.

Co budete potřebovat?

  • 3 zralé banány
  • 2 hrnky celozrnné mouky (objem 250 ml)
  • půl hrnku slunečnicového oleje
  • 6 lžic javorového sirupu
  • 1 vejce
  • 1 lžičku jedlé sody
  • hrst čokolády – 70%, lžičku kokosového oleje
  • pekanové ořechy

Jak na to?

Banány rozmačkejte, smíchejte s javorovým sirupem, olejem, vajíčkem. Postupně vsypte mouku s jedlou sodou. Vlijte do vymazané a moukou vysypané formy (30 cm x 20 cm). Pečte při 170 stupních cca 30 minut. Hotový moučník si otestujte zapíchnutím špejle do těsta, pokud neulpívá na špejli, máte hotovo. Nechte vychladnout. Rozpusťte čokoládu s kokosovým tukem na vodní lázni a moučník potřete nebo nerovnoměrně zastříkněte čokoládou. Dozdobte pekanovými ořechy.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 2.3.2017 autor: Iveta
Rubrika: Recepty, Sladké dobroty Štítky: banán, celozrnná mouka, javorový sirup

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com