Tvarohový dezert patří mezi rychlé recepty. A jako sladká lehká tečka po obědě je úplně ideální. Vyzkoušejte!Počet porcí: 3-4 osoby (podle velikosti skleniček)
Co budete potřebovat?
- 1 tvaroh, 250 g
- 70 g bílého jogurtu
- 3 lžíce agávového sirupu
- špetku vanilky
Mangová marmeláda:
- 1 celé zralé mango
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíci limetkové šťávy
- 1/2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžičku třtinového cukru
- granolu (recept v Něco navíc), případně müsli
Jak na to?
Mango oloupejte a zbavte pecky, dužinu rozmačkejte vidličkou. Do rendlíku dejte mango i další ingredience a vařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout. V misce smíchejte tvaroh, jogurt, sirup a špetku vanilky. Vrstvěte do skleniček tak, že spodní vrstvu bude tvořit granola nebo müsli, pak tvaroh, mangová marmeláda a opět tvaroh. Dozdobte třeba kousky manga, pekanovým ořechem a citronovou kůrou. Můžete sníst hned nebo dát odpočinout do lednice.
Ať chutná!