Pokud nechcete připravovat žádný složitý dezert a chcete něco, co nebude obsahovat mouku, pečená jablka jsou úplně ideální. Rychlá sladkost, která chutná a nemá moc kalorií.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 střední jablka
- 50 g marcipánu
- 2 lžičky rybízové nebo brusinkové marmelády
- 150 ml červeného vína
- 1 lžíci tmavého cukru
- 2 svitky skořice
- kousek másla
- lístky meduňky
- skořicový cukr
Jak na to?
Neloupaná jablka zbavte jádřinců, do středu každého jablka zatlačte polovinu marcipánu, lžičku marmelády a zapíchněte jeden svitek skořice. Dejte do pekáčku, podlijte červeným vínem se lžící cukru, dejte do trouby rozehřáté na 170 -180 stupňů, pečte cca 30 minut. Upečené jablko se vám krásně rozvoní a slupka změkne. Každé jablko ozdobte lístky meduňky, polijte omáčkou z červeného vína a cukru, případně dozdobte kopečkem šlehačky. Servírujte ještě teplé.