Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, chutnější než kuskus a výživnější než rýže. Navíc obsahuje řadu vitamínů a bílkovin. Pokud nevíte, jak ho zařadit do jídelníčku, tady je jeden tip.
Počet porcí: 2 osoby
Co budete potřebovat?
- 2 hrnky vařeného bulguru
- ½ granátového jablka
- hrst mixu lískových jader a pekanových ořechů, případně vlašských
- 1 jarní cibulku
- 1 petrželovou nať
- lžíci pomerančové šťávy
- olivový olej, sůl, pepř
Jak na to?
Bulgur si uvařte dle návodu. (Na jeden hrnek použijte 2 hrnky vody, vařte asi 10 minut.) Na pánvi při mírné teplotě na sucho opečte ořechy. Do misky dejte zrníčka z půlky granátového jablka, přidejte ořechy, dva hrnky bulguru, nakrájenou petržel, na kolečka jarní cibulku, sůl, pepř. Zakápněte pomerančovou šťávou a olivovým olejem. Promíchejte a servírujte.
Tip! Skvěle chutná s nakrájenou mozzarellou nebo jako příloha k bílému masu nebo rybě.
Dobrou chuť!