Jeden z mých nejoblíbenějších čokoládových moučníků, který je opravdu jednoduchý. Stačí mít zásobu kvalitní čokolády.
Co budete potřebovat?
- 300 g hořké čokolády (skvělá je Lindt 70%)
- 200 g másla
- 220 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 100 g hladké mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
Jak na to?
Do rendlíku nalámejte kousky čokolády a přidejte nakrájené máslo. Rozpouštějte pozvolna a romíchávejte. Vejce ušlehejte spolu s cukrem, přidejte prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a pomalu nalévejte mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládovou směs. Těsto pak vlijte do formy (cca 25×30 cm) vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a pečte při 170 stupních asi 30 minut. Brownies vám na povrchu popraská. A pozor na spálení! Zkoušejte zapíchnutím špejle do těsta. Po vytažení na špejli můžou zůstat malé drobečky, nevadí to. Naopak!
Tip! Do těsta můžete přidat čerstvé maliny nebo jahody, oříšky, kousky bílé čokolády… Nebo základní brownies podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo ovocnou omáčkou.