Levandule lékařská je krásně voňavá rostlina se širokým využitím. Ráda si ji přidávám večer do čaje nebo si dám před spaním bylinkový čaj a k tomu máslovou levandulovou sušenku. To je fantazie!
Co budete potřebovat?
- 350 g polohrubé mouky
- 130 g másla
- 130 g moučkového cukru
- 2 vejce
- špetku vanilkového prášku nebo dřeně z vanilkového lusku
- hrst levandulových květů
Jak na to?
Mouku s cukrem prosijte do mísy, přidejte změklé máslo. Do směsi vpracujte celá vejce, špetku vanilky a nakonec levandulové květy. Těsto nechte zabalené ve fólii odpočívat 1-2 hodiny v lednici. Pak těsto vyválejte na plát o tloušťce cca 3-4 mm a vykrajujte kolečka, případně jiné tvary. Dávejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při 170 stupních 10-12 minut.