Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Hovězí na portském víně s jablky

Hovězí maso na víně miluju. Je to syté zimní jídlo, které můžete podávat jako víkendový oběd a pak se třeba vydat na dlouhou procházku a stavit se někde v kavárně na dezert. Příprava rozhodně není složitá, jen je třeba maso pravidelně podlévat.

Počet porcí: 2 osoby

Co budete potřebovat?

  • 350 g hovězího zadního
  • 2 jablka
  • 80 ml portského vína
  • 1 červenou cibuli
  • 5 snítek tymiánu plus něco na dozdobení
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plné lžičky rajčatového protlaku
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • olej
  • sůl, pepř
  • vodu nebo vývar
  • citronovou šťávu -nemusí být

Jak na to?

Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli. Přidejte kousky hovězího masa a nakrájený česnek, orestujte ze všech stran, pak osolte, podlijte portským vínem, promíchejte, nechte víno vyvařit. Oloupejte jablka a nakrájejte na kostičky, přidejte k masu. Do hrnce vložte rajčatový protlak, cukr, lístky tymiánu a podlijte vodou, jen aby se maso nepřipalovalo. Duste, pravidelně podlévejte a promíchávejte. Maso se tímto způsobem bude dusit asi 1,5 hodiny do změknutí. Ke konci dochuťte solí, pepřem, tymiánem a lžičkou citronové šťávy.

Tip! Podávejte třeba se šťouchanými brambory, kuskusem nebo jen opečenou bagetou.

Ať chutná!

zveřejněno: 3.2.2017 autor: Iveta
Rubrika: Masa, Recepty Štítky: hovězí maso, jablko, portské víno, tymián

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com