V zimě je třeba tělu dodávat vitamín D. A kde hledat přirozený zdroj? Třeba v rybách. A nejlepší jsou ty, které sníte celé, jako sardinky a makrely. Jednou za čas si proto udělat pomazánku není na škodu. Naopak!
Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 plechovku sardinek v oleji, 125 g
- ½ kelímku ricotty
- 1 lžičku hořčice (dijon)
- 1-2 stroužky česneku
- ½ cibule
- 1 lžíci majonézy (viz. recept v Něco navíc)
- sůl, pepř
- pár kapek citronové šťávy
- pažitku
Jak na to?
Celé sardinky v oleji dejte do misky, promačkejte vidličkou, přidejte ricottu, hořčici, majonézu, rozmačkané stroužky česneku, nakrájenou půlku cibule, dochuťte solí, pepřem, šťávou a pažitkou. Podávejte s vaším oblíbeným pečivem.
Tip! Do pomazánky můžete ještě nastrouhat kyselou okurku nebo ji použijte na dozdobení.