Polévka je tak hustá, že vám v ní bude stát lžíce. Ale na zimu ideální, skvěle zasytí, tělu dodá potřebné bílkoviny a díky koření a chilli i zahřeje.
Počet porcí: 4-6 osob
Co budete potřebovat?
- 1 a 1/2 hrnku červené čočky (hrnek o objemu 250 ml)
- 1 žlutou cibuli
- 3 lžíce kokosového mléka
- 5-6 hrnků vody
- 1 lžičku od každého koření -římský kmín, kurkuma, mletý koriandr, garam masala (v různých poměrech mleté koření-koriandr, skořice, římský kmín, pepř, kardamom, bobkový list, muškátový květ)
- špetku mletého chilli
- olej
- sůl
- čerstvý koriandr
Jak na to?
Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte čočku, orestujte, osolte, přisypejte všechno koření a promíchejte. Dávejte pozor, ať se vám nepřipálí. Pak zalijte vodou. Vařte na mírném ohni 10-15 minut. Čočku rozmixujte, pokud bude polévka hodně hustá, přilijte trochu vody, přimíchejte kokosové mléko a doplňte koriandrem. Zakápněte olejem, může být sezamový.
Tip! K polévce je skvělý na kostičky nakrájený chléb, klidně i opečený. Nebo si k polévce dejte indický naan a budete styloví.