Název zní sice strašně, ale chuťově to žádný strašák není. Naopak! Kombinace cizrny, česneku, koření, oleje a citrusů dělá z jídla úžasný party předkrm, který si s chutí budete přidávat. Zkuste verzi se špetkou pomerančové kůry.
Počet porcí: 2-4 osoby
Co budete potřebovat?
- 1 plechovku cizrny (slité) nebo 250 g vařené cizrny
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 1 lžíci světlé sezamové pasty (tahini)
- pár lžic olivového oleje
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 lžíci pomerančové šťávy
- špetku citronové a pomerančové kůry
- půl lžičky koření garam masála
- sůl
- Navíc: petržel nebo koriandr, tyčinky
Jak na to?
Dohromady rozmixujte vařenou cizrnu, česnek, pastu, šťávu z citrusů, dvě až tři lžíce oleje. Konzistenci můžete mít úplně kašovitou nebo hutnější, třeba i s kousky cizrny. Do směsi zapracujte ještě sůl, koření a kůru. S pomerančovou opatrně, raději vyzkoušejte, jestli na vás nebude moc výrazná. Můžete ji nahradit i limetkovou, případně nechat jen citronovou. Na talíř dejte hummus, posypejte natí, trochu polijte kvalitním olivovým olejem a přiložte grissini.
Tip! Místo tyčinek můžete naservírovat nachos, malé kousky bagety, pita nebo obyčejný chléb, klidně hummus použít jako pomazánku.
Ať chutná!