Svařák nepatří jen k vánočním svátkům. Zahřeje kdykoli během zimního období a dokáže zlepšit náladu díky koření a své úžasné vůni. Každý ho připravuje trochu jinak. Tohle je moje nejoblíbenější verze.
Počet porcí: 2 hrnky
Co budete potřebovat?
- 100 ml vody
- 400 ml červeného vína
- 1 celou skořici
- 2 hvězdičky badyánu
- 4 plody kardamomu
- 6 hřebíčků
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1 lžíci pomerančové šťávy
- 2 plátky pomeranče
- rum dle chuti
- med na doslazení
Jak na to?
Nejdříve si svařte koření. Do rendlíku dejte vodu a veškeré koření. Provařte až voda zhnědne a koření se rozvoní. Přidejte lžíci třtinového cukru a červené chutné víno. Nemusí být úplně to nejlepší, to by byla škoda, ale taky žádné „céčkové“. Prostě zlatý střed. Nechte zahřát, ale nevařte. Odstavte a přidejte pomerančovou šťávu. Do každého hrnku dejte plátek pomeranče a nalijte víno, trochu rumu a doslaďte medem.
Na zdraví!