Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Pečený bylinkový pstruh

Pstruh je nejlepší čerstvý a grilovaný venku. Připravit si ho ale můžete i doma v troubě. Stačí použít hodně bylinek, másla a citron. Navíc vám příprava nezabere moc času a za pár desítek minut je voňavá pečená lahůdka na stole.  

Počet porcí: 2 osoby

Co budete potřebovat?

  • vykuchaného pstruha
  • 50 g másla
  • 1 celý citron
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 velký svazek bylinek (šalvěj, tymián, máta, petržel)
  • 1 kousek pórku
  • 1 klas předvařené kukuřice
  • sůl, pepř

Jak postupovat?

Troubu si předehřejte na 210 stupňů. Pstruha omyjte, osušte papírovými utěrkami, do dutiny břišní vetřete rozmačkaný česnek, osolte a opepřete, i z vnější strany. Celer i všechny bylinky, kromě 4 lístků šalvěje, vložte dovnitř. Přidejte 4 kolečka citronu a polovinu másla. Z jedné strany nařízněte kůži pstruha ostrým nožem. Udělejte 4 zářezy, do každého dejte lístek šalvěje. Pstruha přemístěte na pekáč vyložený pečícím papírem, řezy nahoru. Kolem rozmístěte nakrájený pórek a kukuřici. Na pstruha položte zbylé kousky másla a zakápněte zbytkem citronu. Vložte do trouby a pečte cca 30 minut. Hotového pstruha posypejte nakrájenou petrželovou natí, podávejte s brambory, kaší, grilovanou zeleninou nebo jen pečivem.

Dobrou chuť!

zveřejněno: 13.1.2017 autor: Iveta
Rubrika: Recepty, Ryby a mořské plody Štítky: bylinky, česnek, citron, kukuřice, máslo, pstruh

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com