Rychlovka, kterou můžete uhostit návštěvu nebo část hlavního chodu? Klidně vyzkoušejte obojí! Kuličky je dobré podávat s oblíbenou omáčkou nebo domácí majonézou (recept v Něco navíc) s nasekanou pažitkou. Skvělé jsou i s bramborovou kaší nebo polentou.
Počet porcí: cca 4 osoby
Co budete potřebovat?
- 500 g mletých krůtích prsou
- 2 středně velké šalotky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 2 plné hrsti strouhanky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- 3 snítky tymiánu, 1 petrželovou nať
Jak na to?
Šalotku nakrájejte na drobné kousky, přidejte do mísy, vložte prolisovaný česnek, krůtí maso, strouhanku, omáčku, olej, otrhané snítky tymiánu a nakrájenou petrželovou nať. Vše pořádně zpracujte dohromady, nejlépe rukama. Ze směsi vytvarujte pevné kuličky, které dejte do lednice na 30 minut odpočinout. Pak přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pokapaný slunečnicovým olejem. Pečte při 200 stupních asi 20 minut. V polovině pečení kuličky otočte, ať jsou zlatavé ze všech stran.
Dobrou chuť!