Salát může být jen samostatným jídlem, ale spíš bych ho doporučila jako přílohu k rybě nebo mořským plodům. Dá se připravit i v jednodušší verzi, bez tepelné uprávy. Ale lepší je rajčata i žampiony opéct, protože tím se ze zeleniny uvolní intenzivní chuť a salát se krásně rozvoní.
Co budete potřebovat?
- 2 plné hrsti polníčku
- půlku fenyklu
- 6 žampionů
- 10 rajčátek
- menší hrst piniových semínek
- sůl, pepř, olivový olej, citronovou šťávu, balsamico redukci
Jak na to?
Nejdříve oloupejte žampiony a nakrájejte je na plátky, pak je nesolené orestujte na pánvi na olivovém oleji. Dejte do mísy. To stejné, bez loupání, udělejte s rajčaty. Restujte je do chvíle, kdy lehce zhnědnou a začnou praskat. Pak přidejte do mísy k žampionům. Půlku fenyklu nakrájejte na plátky a spolu s polníčkem promíchejte s opečenou zeleninou. Ochuťte solí, pepřem, olejem, lžící citronové šťávy a zakápněte redukcí z balsamica. Na závěr posypejte piniovými semínky.
Dobrou chuť!