Dalším mým oblíbeným druhem cukroví jsou brusinková srdíčka. Těsto je sladké a máslové a kyselejší brusinky tak mají šanci v něm vyniknout. Parádně chutnají s mlékem.
Co budete potřebovat?
- 250 g hladké mouky
- 120 g rýžové mouky
- 180 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 vejce
- špetku mleté vanilky
- 100 g sušených brusinek
Jak na to?
V míse smíchejte studené máslo s ostatními surovinami (kromě brusinek). Pořádně propracujte rukama. Brusinky nasekejte na menší kousky. Zapracujte do těsta. Nechte odležet alespoň hodinu v lednici. Pak rozválejte na plát o tloušťce 4-5 mm. Vykrajujte srdíčka a dejte je na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečte asi 15 minut. Hotové (ještě teplé) sušenky můžete obalit v moučkovém cukru.
Ať se vydaří!