Recepty z postele

  • Úvod (o mně)
  • Recepty
    • Předkrmy a rychlovky
    • Polévky
    • Masa
    • Ryby a mořské plody
    • Bez masa
    • Saláty
    • Sladké dobroty
    • Něco navíc
  • Kde to baví, voní, chutná
  • Kontakt

Rychlý švestkový kompot

Je tady doba zavařování. Pokud se vám na zahradě urodilo hodně švestek, uchovejte si je ve sladkém nálevu na zimu. Až bude dobrého ovoce nedostatek, tak je budete mít po ruce na přípravu nejrůznějších sladkých dobrot.

Co budete potřebovat? (záleží na počtu sklenic, nic jsem nevážila)

  • švestky
  • nálev: poměr -300 g cukru krupice na 1 l vody

Jak na to?

Švestky omyjte a osušte. Nechte je celé nebo vypeckujte. (Já jsem vypeckovala. Se zavařeným ovocem se pak líp pracuje.) Svařte vodu s cukrem a vytvořte nálev. Nechte vychladnout. Připravte si zavařovací sklenice, víčka a zavařovací hrnec. Švestky skládejte do sklenic řeznou plochou dolů. (Na dno dávám jednu pecku-na vůni.) Ovoce naskládejte až nahoru, zalijte sladkým nálevem a zavíčkujte. Zavařujte při 80 stupních asi 30 minut. Až sklenice vychladnou, tak si je označte rokem zavaření. Uschovejte na „horší časy“.

Ať se vydaří!

 

 

zveřejněno: 20.8.2017 autor: Iveta
Rubrika: Něco navíc, Recepty, Sladké dobroty Štítky: cukr, švestky

Najděte, co hledáte:

Nejnovější

  • Brownies ze tří druhů čokolády 10.3.2019
  • Banánovo-kokosové muffiny s čokoládou 10.2.2019
  • Rohlíky 7.2.2019
  • Bezlepkový mandlový koláč s višněmi 27.1.2019
  • Ovesné hrudky s arašídy 18.1.2019

Recepty z postele na Instagramu

…

Recepty z postele na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najděte svou oblíbenou ingredienci

badyán banán bazalka brambory brusinky celer celozrnná mouka chilli cibule citron jablko javorový sirup jogurt koriandr limetka maliny mandle med mléko mouka mrkev máslo ovesné vločky ořechy paprika parmezán petržel rajčata rozinky rozmarýn rukola rum skořice smetana tvaroh tymián třtinový cukr vanilka vejce vlašské ořechy zakysaná smetana zázvor česnek čokoláda šalotka

Copyright © 2023 Recepty z postele.

Delicious WordPress Theme by themehall.com