Rodinný oběd si občas zaslouží pořádné jídlo. Proč si jednou za čas nepřipravit pečené vepřové? K tomu uvařte zelí a domácí knedlíky…Mňamka!Počet porcí: 4-6 osob
Co budete potřebovat?
- 1 kg vepřového bůčku
- 2 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíci kmínu
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
- slunečnicový olej
Jak na to?
Maso bez kůže nakrájejte na plátky, cca 3 cm, osolte, opepřete, zakápněte olejem a dejte přes noc do lednice. Pak maso vytáhněte a nechte ho chvilku při pokojové teplotě. Do pekáčku dejte nakrájenou cibuli, česnek, plátky masa, bobkový list, posypejte kmínem a podlijte vodou, cca 150 ml. (Případně během pečení postupně podlévejte.) Přikryjte namočeným pečícím papírem. Přikryté pečte hodinu při 200 stupních, pak odkryjte a dopečte dalších asi 30 minut. Podávejte se zelím a knedlíkem.